Logo Universiteit Utrecht

Introductie Geschiedenis

Introductiecommissie

De introductieperiode wordt elk jaar geregeld door vijf enthousiaste studenten die samen de introductiecommissie vormen. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor.

 

Nienke Spaan is de voorzitter van onze Introductie Commissie. Met haar overzicht zorgt ze ervoor dat de volledige introductieperiode in goede banen wordt geleid, en met haar enthousiasme gooit ze er zelfs iedere keer weer een schepje bovenop. Nienke is afkomstig uit het verre Azewijn. Dit is niet iets wat je snel aan haar kan zien of horen, tot er bepaalde situaties omtrent het gebruik van taal voorkomen. Recentelijk gooide ze op nonchalante wijze de uitspraak ‘ik vreet een bezem over dwars’ het gesprek in. Verbazing volgde.

In haar eerste studiejaar betrad Nienke vol goede moed de Feestcommissie van de studievereniging UHSK. Hier maakte ze direct furore, wat ervoor zorgde dat ze na een jaar ook daar als voorzitter op de troon belandde. Dit toont de ijzeren discipline die Nienke kan hebben en kan opleggen aan. Orde houden op een zes uur durend feest is immers geen simpele taak. Maar naast de ijzeren discipline heeft zij ook een heel andere kant laten zien: Toneel. Bij de jaarlijkse toneelvoorstelling van de dramacommissie van dezelfde studievereniging liet Nienke zien dat zij ook heel goed ‘alsof’ kan doen en acteerde ze de sterren van de hemel.

Tevens zorgt ze voor iedereen -ik meen me te herinneren dat ze een kindje van een voetbalveld haalde, omdat die daar toch wel erg gevaarlijk stond- of wordt ze bijvoorbeeld boos, wanneer je geen schoenen draagt op een grasveld tijdens de aanwezigheid van de befaamde doch gevreesde eikenprocessierups. Waar Nienke doelen moet stellen tijdens de introductieperiode, moet ze op andere moment juist haar doel schoonhouden. Sportief als ze is treedt ze iedere week op als doelverdediger van Voorwaarts Vrouwen 1 in Utrecht.

Wat betreft het studeren staat Nienke op het punt haar derde studiejaar in te wandelen, nadat ze haar tweede succesvol heeft afgerond. Voor deze vrolijke meid uit de Achterhoek zal het de derde keer zijn dat zij aan deze introductieperiode deelneemt. Twee jaar geleden als eerstejaars studente, vorig jaar als mentor en dit jaar dus als hoofd van de organiserende commissie.

Spreek Nienke vooral aan gedurende de komende periode. Met een glimlach zal ze al jouw vragen beantwoorden, met altijd een mogelijkheid op een vrolijk en gezellig gesprek!

 

 

Jan is dit jaar de secretaris van de Introductiecommissie. Als aankomend vierdejaars geschiedenisstudent en eerstejaars rechtenstudent weet hij als geen ander overzicht te bewaren in de chaos van de start van een nieuw jaar. Als secretaris zorgt hij ervoor dat iedereen weet wat ie moet doen en dat al jullie vragen beantwoord worden. Heb je in de afgelopen tijd een mail naar ons gestuurd, dan is er een grote kans dat Jan die voor je heeft beantwoord!

Ons Jan is opgegroeid in het rustige Veenendaal. Hier is hij nog regelmatig te vinden waar hij samen met zijn vrienden de club in het dorp verderop onveilig maakt, of als trotse oom wanneer zijn nichtje weer thuis is. Wanneer Jan in Utrecht is, vind je hem vaak terug in de sportschool of hard aan het werk met studie of de faculteitsraad. Verder is Jan zeer geïnteresseerd in de politiek, wat duidelijk te zien was gedurende zijn drie jaar als actief lid van de Politiek Café commissie van de studievereniging.

Jan is duidelijk bezige bij, maar heeft zijn zaakjes altijd goed op orde. Het combineren van al deze activiteiten vereist de nodige planning, maar Jan behoudt altijd overzicht als een ware secretaris. Daarnaast weet hij ook goed wanneer er ontspannen kan worden. En dit straalt hij duidelijk uit, want Jan is een rots in de branding wanneer iedereen denkt dat het te druk is. Met zijn brede lach en eeuwige optimisme vormt hij een steady factor voor de hele groep en zorgt hij ervoor dat de gehele Introductiecommissie zich op zijn gemak voelt. Een echte #influencer kun je wel zeggen!

Je kunt altijd terecht bij Jan voor een gezellige babbel, want Jan is altijd geïnteresseerd en een luisterend oor voor iedereen. Wanneer je een vraag hebt over het introductiekamp, je eerste jaar of over andere zaken, schroom dan niet om even naar Jan toe te lopen, want hij zal altijd bereid zijn om jou zoveel  mogelijk te helpen!

 

 

Julian Dubbeld is de penningmeester/schatbewaarder/fiscus/quaestor van de Introductiecommissie. ‘Geld stinkt niet’ staat hem op het lijf geschreven. Alle zilverstukken neemt hij zorgvuldig onder de loep en maakt er een mooie spreadsheet van. Heb je je ingeschreven voor kamp? Dan kan je deurwaarder Dubbeld verwachten als je nog niet betaald hebt.

Als geboren en getogen Dordtenaar in hart en nieren, weet hij menig geschiedenisstudent te paaien voor wat hij noemt: “Het Venetië aan de Maas”. Met brandende passie vertelt hij over de stadsrechten van de stad, de oude functie van Dordrecht, en het vervelende Zwijndrecht. Zijn studententijd begonnen in Kanaleneiland (Channel island) en nu wonende in Tuindorp, heeft Julian zijn weg naar de Domstad helemaal gevonden.

Al gauw wist hij naam te maken binnen de studievereniging en de universiteit. Hij liet zijn creativiteit los op meerdere commissies binnen UHSK. Julian kwam binnen de Activiteitencommissie en Feestcommissie volledig tot zijn recht; elke bijeenkomst weet hij tot een gezelligheid om te bouwen. Hier bleef het echter niet bij! De belangen van de student moesten op hoog niveau vertegenwoordigd worden. Julian maakte zo de stap naar de studentmedezeggenschap, alwaar hij verantwoordelijk was voor de Financiën & Huisvesting alsook de Social Media. Het resultaat: de zeldzaamheid van een historicus met groot financieel inzicht en ‘Creative Director’ van de Introductie.

Er begint zich nu een beeld te vormen dat Julian een nerd is die zich vooral bezig houdt met Excelsheets en het bouwen van vlogs, maar dan heb ik je nu toch op het verkeerde been gezet. Een aantal studentenkilo’s geleden heeft hij de nationale top van Nederland bereikt op de wielrenfiets, waarbij hij nog altijd bij het bekende platform WielerFlits artikelen schrijft. Zodoende is hij wellicht de meest succesvolle sporter die onze opleiding in (heel) lange tijd gekend heeft. Naar het schijnt gaat hij zelfs volgend jaar hardloopwedstrijden organiseren.

Zijn verantwoordelijkheden en sportieve bezigheden houden hem echter niet tegen om zeer regelmatig een biertje te drinken. Zeg jij kwart voor 12? Dan zegt Julian dat supermarkt Boons nog een kwartier open is. Vaak is deze opmerking dan ook onlosmakelijk verbonden met een escalerende stapavond, altijd afgesloten met een Turkse pizza in de Huzur. En uiteraard een fantastisch verhaal over de avond.

Julian doet een letterlijke ‘duit in het zakje’ om van jouw introductieperiode een fantastische tijd te maken. Voor alle vragen over financiën, sport en het Utrechtse nachtleven kan je Julian benaderen. Hij staat voor je klaar!

 

 

Meryem van Gelder is onze mega enthousiaste lieve en behulpzame Commissaris Kamp van dit jaar! Deze 21-jarige spring-in-‘t-veld komt oorspronkelijk uit Zeist. Doordat ze 6 jaar lang door weer en wind naar Utrecht is gefietst voor haar middelbare school kent Meryem Utrecht als geen ander!

Deze oude rot begint aankomend collegejaar al aan haar 4e jaar en jullie zullen haar zeker vaak gaan zien, aangezien ze ook gaat beginnen aan een bestuursjaar bij de UHSK. Ondanks dat dit erg druk is, weet Meryem al haar tijd toch fantastisch goed in te delen en weet ze goed haar rust te pakken. Het pakken van rust neemt Meryem dan ook graag met beide handen aan en dit resulteert buiten proportioneel vaak in dutjes doen. Dit zorgt er gelukkig wel voor dat ze overal weer fris en fruitig voor de dag (of middag) komt.

Naast het dutjes doen, kan Meryem ook plotseling zeer actief worden. Zo traint ze voor een halve marathon, rent ze iedereen eruit op het voetbalveld, gaat ze ook nog eens naar de sportschool en zwemt ze ook nog eens. Bizar. Daarnaast is de flexitariër ook heel erg dol op lekker eten en noemt ze zichzelf dan ook wel een cultuurproever. Mocht je dus nog een lekker tentje kennen waar dan ook in Nederland en waar je goed kunt eten; laat het haar vooral weten!!

Dat Meryem haar zaakjes goed op orde heeft is wel duidelijk. Zo was ze de eerste van de Introductiecommissie die begon aan haar taken en was ze zo razend enthousiast dat ze al drie maanden geleden de meest fantastische spellen voor jullie heeft besteld. Een neus voor entertainment is er door alle reizen die Meryem heeft georganiseerd goed ingebracht en Meryem weet van elke situatie een waar feestje te maken. Als je denkt: ‘nou vanavond blijf ik even thuis’, weet deze vrouw je eeuwig op te peppen met haar dansmoves en (woord)grapjes. Buiten het feit dat Meryem een heus zonnestraaltje is, is zij ook een van de meest lieve personen ooit. Meryem heeft altijd tijd om naar je te luisteren en wil met alle liefde helpen om jouw problemen of vragen op te lossen!

 

 

Douwe Duvekot, de Benjamin van de groep. Met zijn vrolijke glimlach en zijn enthousiaste praatjes veroverde de uit Heiloo afkomstige geschiedenisstudent afgelopen jaar menig mannen- en vrouwenhart. Douwe is dit jaar de Commisaris Facultaire Dag! Tref hem om 9 uur ’s ochtends aan bij de inschrijving of om 4 uur ’s nachts in Grand Café de Vrienden, Douwe zal altijd voor je klaarstaan om jouw vragen te beantwoorden.

Ongeveer een jaar geleden bevond Douwe zich in dezelfde situatie als jij! Na een tussenjaar, waarin hij bananenbladeren en quokka’s onveilig maakte in Australië, besloot hij om geschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Een tikkeltje zenuwachtig, maar vol enthousiasme reisde Douwe af naar Utrecht voor het Introductiekamp en de Facultaire Dag, waarin hij binnen no time zijn draai wist te vinden. Hij maakte vrienden in zijn werkgroep en niet heel veel later ook bij de UHSK, waar hij in de Ouderdagcommissie en de Exursiecommissie terecht kwam. Onder het motto louter gezelligheid amice wandelt deze Noord-Hollander vrolijk en opgewekt door het leven en door jouw aanstaande introductietijd!

Waar haalt onze Douwe deze energie toch vandaan? Dat moge duidelijk zijn: sport! Ajax wakkert de vlam in zijn hart aan – soms nadert hij oververhitting – terwijl ook sporten als tennis – wat kan die Eugenie Bouchard tennissen he? – en wielrennen – “Ik heb wel eens een berg beklommen” – hem wel kunnen bekoren. Als er dan ook nog eens gezellig een biertje gedronken wordt, is het feest helemaal compleet. App Douwe donderdag – het liefst om 8 uur stipt – maar eens de vraag of er vanavond wordt uitgegaan. Vaak is het antwoord op die vraag “Ja, en jij?, waarop een legendarische avond met elkander het fantastische gevolg blijkt te zijn.

Kortom, bij Douwe kom je nooit van een koude kermis thuis. De komende periode zal hij met een glimlach voor je klaarstaan!