Introductie Geschiedenis

Introductiecommissie

Beste toekomstige eerstejaars geschiedenis,

Door het wereldwijde coronavirus zal de introductieperiode er dit jaar er anders uit zien dan voorgaande jaren. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om een introductiekamp te organiseren. Maar niet getreurd, wij zijn desalniettemin druk bezig met het vinden van vervangende mogelijkheden en we proberen jullie hiervan zoveel mogelijk op de hoogte te houden!

De introductieperiode wordt elk jaar georganiseerd door vijf enthousiaste studenten die samen de introductiecommissie vormen. Hieronder stellen wij onszelf aan jullie voor:

 

Lieve lieve toekomstige eerstejaars,

Mijn naam is Jelle Vintges, ik ben 21 jaar oud en ik ben afkomstig uit het altijd gezellige Leiden. Dit jaar ben ik de voorzitter van de Introductiecommissie. Als voorzitter hou ik het overzicht over mijn team, zorg ik ervoor dat alle taakjes op tijd gedaan worden en dat er niks vergeten wordt. Ook ben ik eindverantwoordelijk voor de groep en houd ik nauw contact met het departement en andere instanties waarmee wij in contact komen.

Zelf ben ik inmiddels derdejaars student geschiedenis en ben ik helemaal bekend met de studie en alles wat daarbij komt kijken. Binnen mijn studie heb ik mij beziggehouden met internationale betrekkingen en met internationale conflicten. Daarnaast ben ik actief bij de studievereniging van geschiedenis, de UHSK. Ik snap heel goed dat jij als aankomend eerstejaars heel veel vragen hebt over de studie en het studentenleven, dat had ik zelf ook toen ik begon. Zelf ervaarde ik de introductieperiode als enorm fijn omdat ik daar erg veel vrienden maakte, zowel jaargenoten als ouderejaars, die ik door heel mijn studententijd ben blijven spreken.

Als introductiecommissie is het ook onze taak om jullie een leuke en gezellige introductieperiode te bieden zodat je alvast kennis kunt maken met alle mensen van je studie en met de stad Utrecht! Ik hoop jullie allemaal binnenkort te zien! Stel ons vooral alle vragen die je nog hebt!

Groetjes,

Jelle

 

Hallo allemaal,

Ik ben Sophie en ik ben 21 jaar oud en ik kom uit het bosrijke Apeldoorn. Ik ben derdejaars geschiedenis student en ik specialiseer mij in politieke geschiedenis, internationale betrekkingen en vroegmoderne geschiedenis. Daarnaast neem ik ook zitting in meerdere commissies binnen de studievereniging de UHSK zoals de feestcommissie en de Holocaust Memorial Day commissie. Ik ben dit jaar de secretaris van de Introductiecommissie. Mijn taak houdt in dat ik de website update en jullie voorzie van alle informatie die jullie nodig hebben. Deze informatie bestaat bijvoorbeeld uit de introductiedocumenten maar ook uit informatie over algemene zaken zoals jullie boekenlijsten en het thema van de introductieperiode. Al jullie aanmeldingen komen bij mij binnen en ik ben de persoon die jullie zal indelen voor de werkgroepen voor het eerste jaar. Je zit je hele eerste jaar in dezelfde werkgroep dus het is leuk om met hen een goede band op te bouwen. Met al jullie vragen kun je natuurlijk bij mij, en de rest van het IC, terecht! Zelf heb ik erg leuke herinneringen aan mijn introductieperiode bij Geschiedenis, tijdens het kamp dat er toen was, maakte ik gelijk vrienden voor de rest van mijn studietijd en leerde ik mijn andere werkgroep genoten goed kennen! Zelf vond ik dit de perfecte kick-start van mijn studententijd.

Ik hoop jullie allemaal snel te mogen verwelkomen!

Lieve groetjes,

Sophie

 

Hi allemaal,

Ik ben Pieter en ik ben 21 jaar oud. Zelf ben ik geboren en getogen in Utrecht dus ik ken de stad al erg goed! Ik ben dit jaar begonnen met mijn studie geschiedenis en ik heb het enorm naar mijn zin. Daarnaast ben ik ook actief in commissies bij de studievereniging zoals de eerstejaarscommissie. Dit jaar ben ik de penningmeester van het introductieteam geworden, dus voor financiële zaken zullen jullie bij mij moeten zijn. Ik hou mij bezig met alle centjes en ik streef ernaar om met de rest van de commissie leuke activiteiten neer te zetten! Zelf heb ik het kamp ervaren als een leuk begin van de studie, je leert je werkgroep goed kennen en de sfeer was erg gemoedelijk en gezellig! Daarom leek het mij ook erg leuk om dit jaar plaats te nemen in de introductiecommissie.

Heb je problemen met de betaling? Je kunt altijd contact met me opnemen!

We gaan er een mooie introductieperiode van maken!

Groetjes,

Pieter.

 

Lieve toekomstige eerstejaars,

Ik ben Christa en ik ben een derdejaars geschiedenisstudent. Ik ben 21 jaar oud en kom uit het mooie Deventer! Binnen mijn studie hou ik mij bezig met internationale betrekkingen, conflicten, geweld en met globalisering. Ik woon al een tijdje in Utrecht en ken de stad en het studentenleven dus al erg goed. Daarnaast ben ik ook actief bij de studievereniging de UHSK. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor het kamp, maar in verband met het coronavirus kan dit helaas niet doorgaan. We zijn ermee bezig om iets op te zetten wat de introductieperiode toch coronaproof kan opvullen. Als we hier meer over weten, dan hoor je dit gelijk en als je vragen hebt dan hoor ik het graag!

Ik hoop jullie snel te zien,

Lieve groetjes,

Christa.

 

Hoi allemaal,

Mijn naam is Sam Bus en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit het o zo mooie Oldenzaal, in Twente. Dit jaar zal ik de rol van Commissaris Facultaire Dag vervullen! Ik zal dit jaar klaarstaan om al jullie vragen te beantwoorden en om jullie een onvergetelijke introductie te bezorgen.

Bijna twee jaar geleden stond ik in jullie schoenen. Ik was destijds ontzettend zenuwachtig, maar desalniettemin ging ik erg enthousiast mee op kamp naar Limburg. Hier heb ik een enorm leuk en gezellig weekend gehad, en heb ik veel mensen van de studie leren kennen. De maandag na het kamp, de facultaire dag, kwam ik helaas wel bijna drie uur te laat, haha. Hierna heb ik ook nog veel vrienden gemaakt bij de studievereniging van geschiedenis, de UHSK. Hier heb ik ook commissiewerk gedaan zoals de Feestcommissie en de Alumnicommissie.

Ik kijk ontzettend uit naar de introductieperiode, en dan met name naar de Facultaire Dag! We gaan kijken hoe we deze in verband met het coronavirus gaan invullen, maar we gaan wat leuks voor jullie neerzetten! Ik hoop jullie allemaal in groten getale te mogen ontvangen!

Liefs,

Sam

 

Hoi allemaal!

Mijn naam is Dimitris, ik ben 19 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Cyprus en Zuid-Afrika. Ik ben een tweedejaars geschiedenis student en ik verdiep me vooral in culturele geschiedenis. Ik heb dit jaar een nieuwe functie gekregen binnen de introductiecommissie, namelijk: commissaris internationals. Mijn rol in de commissie is om alle internationale studenten te helpen bij een soepele overgang naar een nieuwe studieomgeving en daarnaast verzorg ik samen met de rest van de Introductiecommissie een leuke introductieperiode voor deze eerstejaars. Zelf ben ik al vaker betrokken geweest bij het introductiekamp, een keer als eerstejaars en vorig jaar ben ik mee gegaan als mentor en heb ik de eerstejaars een onvergetelijk weekend bezorgd samen met de rest van de hulptroepen! Naast mijn studie ben ik ook actief bij de studievereniging van geschiedenis, de UHSK. Hier speel ik bijvoorbeeld in toneelstukken met de dramacommissie en vind ik het leuk om mee te gaan op reizen!

Ik hoop jullie snel allemaal te mogen verwelkomen!

Liefs,

Dimitris.