Logo Universiteit Utrecht

Introductie Geschiedenis

Introductiecommissie

De introductieperiode wordt elk jaar geregeld door vijf enthousiaste studenten die samen de introductiecommissie vormen. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor.

 

Allereerst ons groots en charismatisch leider Martijn.
Als voorzitter heeft Martijn de touwtjes strak in handen en vanuit zijn kasteeltje in Overvecht houdt hij het overzicht en is hij altijd van alle lopende zaken op de hoogte. Martijn heeft, als voorzitter, een tal van taken zoals het spreken bij de matchingdagen, maar ook het  reserveren van de lokalen en het voorbereiden en voorzitten van de commissievergaderingen. Maar bovenal is Martijn het gezicht van de commissie, dus onthoud dit mooie koppie goed want dat kan je nog goed van pas komen.

Martijn is een man met veel kennis, niet alleen omdat hij al vierdejaars geschiedenisstudent is maar ook omdat deze carrièrejager vele posities heeft mogen bekleden binnen ons departement geschiedenis en kunstgeschiedenis. Studentassistent, Studentassessor en deelnemer aan de klankbordgroepen: hij heeft het allemaal gedaan.  En als je je nou afvraagt wat dat allemaal inhoudt, stap dan vooral op Martijn af, want hij vertelt jou met alle liefde over alle in’s en out’s van de universiteit.

Ook bij de studievereniging, de UHSK, zit Martijn niet stil. Zo zat hij een aantal jaar als lid en als voorzitter in de carrièrecommissie. Daar organiseerden ze onder andere  lezingen, carrièredagen en CV cafés.   Maar Martijn heeft afgelopen jaar ook een prachtig gala weten neer te zetten met de galacommissie. Het thema V-E Day was voor deze royalist op het hart geschreven. En als liefhebber van het koninklijk huis was het huwelijk van Harry en Meghan natuurlijk een van de hoogtepunten van het jaar. De bruiloft werd dan ook tot in de puntjes geanalyseerd. Een andere grote liefde is het Eurovisie Songfestival, daar praat hij over alsof het voetbal is. Martijn wie was de winnaar van het songfestival in 2011 ook alweer?

Martijn is een rasechte Utrechter. Hij is geboren en getogen in het idyllische De Meern vlak naast Utrecht en dit maakt deze ‘Randstadter’ een echte Utrecht Expert. Martijn kan jou vertellen over de beste lunchplekken, koffietentjes, winkels en borrelgelegenheden. Maar ook over de regio buiten het stadscentrum kan hij je veel vertellen. Vraag bijvoorbeeld eens naar het prachtige kasteel de Haar, waar Martijn met ontzettend veel plezier vele jaren gewerkt heeft. Hij zal je verrassen met mooie verhalen over baronnessen, familiewapens en stiekeme huwelijken.

Martijn is een echt werkpaard, en hij zal er alles aan doen om jullie introductieperiode perfect te laten verlopen. Maar na al dat werken is Martijn niet vies van een beetje ontspaning. Work hard Play hard is bij Martijn zeker van toepassing. Hij is altijd in voor een goed feestje dus misschien zal hij komende september ook met jou een dansje doen. Hoewel Martijn soms wat decadent overkom, is het stiekem een hele lieve jongen, dus stap vooral op hem af als je hem ziet.

 

 

Dan is het nu de beurt om jullie voor te stellen aan onze lieftallige secretaris, Magali Reijneveld. Dit jaar zal zij de stortvloed aan mails, brieven en telefoontjes overzien en dan ook het eerste aanspreekpunt zijn bij al jullie vragen. De ware steunpilaar van de commissie!

Al doet haar Hollandse nuchterheid het enigszins verdoezelen, komt onze Magali oorspronkelijk uit het verre Zwitserland. Aangezien haar ouders het aanzicht van ‘bergen’ niet konden missen, hebben ze dan het verre buitenland verruild voor het idyllische Limburg. Magali zelf woont nu al drie jaren in Utrecht en heeft alle trekjes van de Utrechters (niet te vergissen met Utrechtenaren) feilloos overgenomen.

Er zijn weinig zaken die Magali zo bevredigen als het kunnen ordenen van een volgelopen mailbox in een tal van mapjes, of het verwerken van gegevens in een overzichtelijk Excel-bestand. Een echte regel-goeroe, vergadertijger en doorpakker, aldus het cliché kantoortuinjargon van onze universiteit.

Maar ook buiten de gangen van de universiteit heeft Magali een enthousiast leven. Als lid van de Galacommissie des Utrechtse Historische Studentenkring weet zij hoe je een goed feest moet bouwen. Zelf is Magali dan ook vaak te vinden in obscure uitgaansaangelegenheden waar menige alternatieve deuntjes de revue passeren.

Daarnaast kan je Magali, als devoot kattenliefhebster pur sang, altijd enthousiasmeren met mierzoete kattenfilmpjes, waarna haar Snapchatserie volstroomt met foto’s van haar eigen kat. Nu weet ik niet of dat in het bloed zit van alle Zwitsers, maar onze Magali is een echte dierenvriend. Kijk dan ook niet raar op als je in het pittoreske Limburg een vrouw mijmerend ‘aaaaah’ hoort schreeuwen als de eerste koeien in beeld komen.

Magali, met haar ongekende vriendelijkheid en ontspannen aura, zal deze introductieperiode administratief in goede banen leiden. Ongeacht de vraag, Magali heeft het antwoord! Schroom dus vooral niet om haar tijdens de introductieperiode aan te spreken.

 

 

 

Annefloor Robijn is de lieftallige Penningmeester van de Introductiecommissie. Deze blonde en aantrekkelijkere versie van Wopke Hoekstra overziet alle geldstromen, voor, en tijdens de Introductieperiode. Ze weet precies hoe duur tachtig blikken knakworst zijn en smijt met Excelsheets. Zonder Annefloor was de Introductieperiode niet mogelijk geweest.

Twello is geen ghettonaam voor Twente, maar een dorpje dicht bij Deventer. In deze liefelijke groene omgeving is Annefloor opgegroeid. Afkomstig uit een gezin met enkel artsen is het voor haar als geschiedenisstudent soms knap lastig aan de eettafel. Deze omgeving heeft er echter wel voor gezorgd dat Annefloor het een en ander over het menselijk lichaam kan vertellen, een helpende 

hand kan bieden aan zij die last van pijntjes hebben, maar vooral zo scherp en nauwkeurig is als een chirurgisch scalpel.

Er zijn weinig mensen die zo ijverig bezig zijn met hun studie als Annefloor. Dit betekent echter niet dat ze geen tijd heeft voor andere zaken. Bij de UHSK is ze net als Sjoerd en Lotti lid van de Excursiecommissie en heeft ze dit jaar een reis naar Zagreb, Ljubljana en Luxemburg georganiseerd. Daarbij is ze lid van de Historisch Relevante Commissie en heeft ze leuke uitjes naar bijvoorbeeld De Dom en het Nederlands Fotomuseum georganiseerd. Ze past graag op kleine kinderen om wat bij te verdienen en is altijd wel te porren voor een lekkere lunch in de stad.

Laat je niet misleiden door het onschuldige en schattige gezicht van Floor. Hoewel ze inderdaad het grootste gedeelte van de dag onschuldig en schattig is, zijn er twee momenten waarop je even moet opletten. Rond etenstijd is het belangrijk dat je Annefloor zo snel mogelijk voert. Zie je haar op kamp om 18:00 zonder eten: stop er dan iets lekkers in! Als je dit niet doet kan ze namelijk nogal  ‘hangry’ worden, wat fatale gevolgen met zich meebrengt. Daarnaast kan Annefloor in de latere uurtjes transformeren naar ‘Partyfloor’ en komt het ware feestmonster in haar naar boven. Geef haar in deze hoedanigheid genoeg ruimte op de dansvloer, en heel misschien waagt ze wel een dansje met jou!

Annefloor is toegankelijk, heeft altijd wel leuke feitjes klaar, kan heel goed lachen, is grappig, is een levensgenieter en zal zich 100% gaan inzetten om ervoor te zorgen dat de Introductieperiode een succes gaat worden!

 

 

Hiernaast zien jullie de lieftallige Sjoerd van Hoenselaar. Sjoerd vervult binnen de Introductiecommissie de rol van Commissaris Kamp. Dit betekent dat hij de leiding heeft over het fantastische introductiekamp waar jullie hopelijk allemaal aanwezig zullen zijn.

Sjoerd is onze lievelingslimbo, afkomstig uit Venray, een klein dorpje in het verre zuiden van ons land. Sjoerd woont nu al bijna twee jaar in Utrecht en is hier dus onderhand prima ingeburgerd. Hoewel zijn R af en toe als een G klinkt en hij het woord aanrijden op een voor ons ietwat vreemde manier gebruikt, spreekt hij over het algemeen prachtig ABN.

Zijn huis bevindt zich in Kanaleneiland (ook wel eens Channel Island genoemd), waar hij menig street credits heeft verdiend. Dat is best een stukje fietsen, maar gelukkig is onze Sjoerd een sportieve jongen. Hij fietst dit met gemak (behalve als zijn fiets weer eens gestolen is) en schittert daarnaast ook nog twee keer per week op het voetbalveld van VV Voorwaarts.

Maar deze jongen kent naast een sportieve kant ook een hele creatieve kant. Hij houdt namelijk erg van fotograferen en dit kan hij als geen ander. Heb je een nieuwe profielfoto voor Facebook nodig? Met een foto à la Van Hoenselaar pak je meer likes dan ooit tevoren.

Verder is Sjoerd ook actief bij de UHSK, de studievereniging van Geschiedenis. Hij leidt niet alleen de Carrièrecommissie, maar hij gaat ook over de PR bij de Excursiecommissie. Carrièretijger, meesterfotograaf en wereldreiziger, Sjoerd is het allemaal.

Als laatste moet er nog wel iets gezegd worden over een van Sjoerds lievelingshobby’s. Deze hobby bestaat uit slechte hits meeblèren, dansen tot het licht wordt en af en toe een biertje drinken in de Puma, de Ekko, de Tivo, de Vrienden of een soortgelijke toko. Dus, zin om uit te gaan? Sjoerd is je man.

Of Sjoerd vanuit het zuiden een extra dosis vriendelijkheid heeft meegekregen, of dat hij zelf gewoon een grote hoeveelheid in hem heeft, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat Sjoerd altijd klaar staat om je te helpen, om een leuk gesprek met je te voeren of om je dag te verblijden met een glimlach. Schroom dus vooral niet om hem tijdens de introductieperiode eens aan te spreken.

 

En tenslotte is het tijd voor onze lieftallige Commissaris Facultaire Dag, Lotti Takken!

Het is pas een jaartje geleden dat onze Lotti haar leventje in Leiden verruilde voor de Domstad, en zich voegde bij de geschiedenisstudenten in Utrecht. Inmiddels is onze Lotti alweer bijna tweedejaars. Wat gaat de tijd toch snel! Op haar middelbare school in Leiden blonk ze al uit in allerlei buitenschoolse activiteiten, maar ook tijdens haar eerste jaar als kersverse geschiedenisstudente heeft Lotti haar stempel achtergelaten op de studie. Binnen de UHSK regelt ze met haar commissies zowel de befaamde werfkelderfeestjes als reizen naar het binnen- en buitenland. En nu helpt ze dus ook mee aan het opzetten van een fantastische introductieperiode voor jullie, de aankomende eerstejaars!

Lotti zal namelijk de gehele facultaire dag regelen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds in de late uurtjes. Ze gaat proberen om deze dag, waar jullie allemaal aanwezig zullen zijn, het hoogtepunt van de introductieperiode te maken. Haar voorliefde voor het maken van roosters en regelen van sprekers en lokalen komt hier dan ook perfect tot uiting!

Maar Lotti is vooral een ontzettend lieve meid. Altijd in voor een goed gesprek, altijd in voor een feestje, altijd met een glimlach op haar gezicht die iedereen doet smelten. Haar ervaring met het organiseren van reizen en feestjes hebben ervoor gezorgd dat Lotti niet alleen ontzettend goed is in regelen en plannen, of omgaan met stress en weinig slaap; het heeft ook bewezen dat Lotti’s vrolijkheid nooit verbleekt. Tijdens de introductiedagen zal ze dan ook stralen als het zonnetje dat ze ook al is binnen onze commissie, en zal ze altijd openstaan voor een gesprek met jullie!

Zin om Lotti te ontmoeten? Dat kan. Tijdens de introductieperiode zullen jullie haar waarschijnlijk vaak tegenkomen. Wij hebben er heel veel zin in en jullie hopelijk ook!